U příležitosti dvoutisíciletého výročí narození sv. Pavla, apoštola, byly udělovány zvláštní odpustky (28. 6. 2008 – 29. 6. 2009). 29. května za účasti kněží konického děkanátu a všeho děkanátního lidu proběhla mše svatá ke cti sv. Pavla v Brodku u Konice. Pozvání přijal a kázání se ujal P. Pavol Sandánus, přijel z královéhradecké diecéze.  Minimem farníků se zúčastnila i farnost.
  V červnu přijela skupinka – autobus poutníků z polského Ińska se svými kněžími. Lidé měli možnost prokázat dobrý skutek a přijmout je do rodin na nocleh. Přes den poutníci navštěvovali pamětihodnosti, byli též v kněžském semináři v Olomouci. Vnesli k nám radost a povzbuzení. Na závěr jejich týdenního pobytu následovalo loučení a jejich vyprovázení až do poutního místa Maria Hilf ve Zlatých Horách, kam si i naše děti udělaly výlet. Tam se cesty rozdělily, oni pokračovali do Polska a P. Jan s dětmi se vracel do Jednova.
  14. června o slavnosti Těla a Krve Páně, za nádherného počasí, díky Bohu, jsme mohli provázet Pána Ježíše v Nejsvětější svátosti průvodem po vesnici. Jako již tradičně měla první oltář Lipová (u studánky), druhý oltář Suchdol (u pomníku padlých), třetí oltář na Mariánské zahradě zdobil Hrochov a Seč, čtvrtý u kostela patřil farníkům z Jednova a Labutic. Doprovod dělali muzikanti z Lipové, pod vedením p. Lad. Lišky. I přes počáteční nechuť pouštět se do něčeho nového, proběhl tento průvod už potřetí za sebou.
  20. června se konala pouť děkanátu za obnovení rodin a nová kněžská a řeholní povolání. K této mši svaté byl vybrán Jednov. Vše začalo modlitbou růžence, adorací, za přispění zpěvu scholy z Bouzova. Hlavním celebrantem byl otec biskup Josef Hrdlička. Kostel byl zaplněn, převážně připutovali lidé ze vzdálenějších farností.
  Na přání mysliveckého spolku Lipová – Hrochov, Suchdol mít svou pouť se konala mše svatá ke cti svatého Huberta, jejich patrona a to dne 31. října. Hudbou a zpěvem ji doprovázeli trubači z Přerova, pod vedením ing. Vl. Sekery.
  Na dětskou půlnoční mši svatou děti přinesly kapičku svého odříkání ve formě peněz či hraček. Tyto pak udělaly radost postiženým dětem na Velehradě, prostřednictvím sestřiček sv.Cyrila a Metoděje.

Statistika:
8 křtů
7 dětí u 1. sv. přijímání
84 udělených svátostí pomazání nemocných
11 pohřbů

Zpracovali: A. Hamplová, R. Krajíček
Mariánská zahrada - oltář slavnosti Těla a Krve Páně
P. Jan Lisowski
Kronika 2009

Biskup Josef Hrdlička - pouť děkanátu za obnovení rodin a nová kněžská a řeholní povolání

Výlet s dětmi do Maria Hilf