Událostí letošního roku je bezesporu blahořečení Jana Pavla II.
(*18. 5. 1920 - +2. 4. 2005). 1. května před zraky tisíců věřících
Benedikt XVI. na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu ve mši svaté prohlásil: „Ctihodný služebník boží, papež Jan Pavel II. bude od tohoto okamžiku nazýván blahoslavený a jeho svátek se bude slavit každého roku 22. října“. Na beatifikaci byla přítomná a nesla relikviář s krví
Jana Pavla II. francouzská řádová sestra Marie Simon-Pierre, která byla na základě modlitby k Janu Pavlu II. zázračně uzdravená z Parkinsonovy choroby.
  V březnu proběhlo sčítání lidu, bytů a domů 2011. Ke katolické církvi se přihlásilo 1 084 000 obyvatel, což je něco málo přes 10% spoluobčanů. Sluší se uvést, že polovina obyvatel se odmítla se svým vztahem k církvi svěřit. V Česku žije 10 562 214 obyvatel.
  Pouti ve farnosti probíhají v obvyklých termínech. S ochotou, a pokud mu to zdravotní stav povolí, na nich vypomáhá P. Jos. Crla, žijící v Kroměříži.
Během května firma Fast Interiér & Design Cholina s. r. o. nainstalovala do kostela nové, pohodlné lavice. Z ekonomického hlediska zatíží tato akce farnost do roku 2013 a to celkovou částkou 600 000 Kč. Stávající lavice nabídnuty za odvoz.
  Při příležitosti blížícího se jubilea  - 1150 let od příchodu svatých Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu je letošní rok rokem křtu (2012 - rokem biřmování, 2013 – rokem eucharistie).
  Dozrává čas, dochází trpělivost a 25. června nastává čas loučení –
Otec Jan odchází do farnosti Zborovice. Mše svatá, jako každého 25., je na Mariánské zahradě a po ní malé pohoštění, zvláště pro ty vzdálenější.
  16. července je ve mši svaté konickým otcem děkanem P. Milanem Ryšánkem uveden do farnosti P. Ondřej Horáček (*26. 12. 1978), přicházející z farnosti Luhačovice. S jednovskou a brodeckou farností přijímá i farnost Šubířov.
  3. září je za přispění Orla pořádán na hřišti dětský den plný her.
K obvyklým poutím přibyla zářijová mše svatá s poděkováním za úrodu. 30. září začínají každoměsíční mše svaté pro děti. Jsou spojeny s promítáním biblických příběhů (marnotratný syn apod.) a po nich následují hry ve farní klubovně. Díky Bohu, že přicházejí děti alespoň ze Suchdola, Jednova a Labutic!
  Letos přijal pozvání na Svatohubertskou mši svatou P.Mgr.Th.Lic.Lic SL. Jan Kornek z Dubu nad Moravou, který sklízí úspěchy i při lovu zvěře.
Mše svatá byla sloužena 29. října, samozřejmě nesměl chybět
P. Jan Lisowski, který stál u zrodu těchto poutí.
  18. prosince umírá ve věku 75 let první polistopadový prezident
Václav Havel.

Statistika:
10 křtů
1 sňatek
54 udělených svátostí pomazání nemocných
14 pohřbů

Zpracovali: A. Hamplová, R. Krajíček
P. Jan Lisowski, P. Ondřej Horáček
Kronika 2011

Svatohubertská mše sv.
2011  Rok křtu
P. Ondřej Horáček
P. Jan Lisowski